Leg. Kiropraktor Jennie Lagerman

P1090016

Leg. Kiropraktor Jennie Lagerman
Fil. Mag. Kiropraktik
Dr of Chiropractic (England)

Jennies första möte med kiropraktik skedde vid 17 års ålder då hon fick ont i ryggen efter ett dyk med olycklig landning. Vid den här tiden hade hon siktet inställt på att bli professionell dansare och en ryggskada var förödande. Hon fick möjligheten att bli omhändertagen av en duktig kiropraktor och fick därmed sin första inblick i detta fantastiska yrke. Snabbt lärde hon sig att kiropraktik inte bara är akutvård för en ond rygg utan handlar om att hålla sin hälsa i toppskick. Jennie blev fascinerad av hur man hjälpte kroppen att fungera optimalt utan mediciner eller kirurgi. Ett par år senare lade hon dansskorna på hyllan; hon hade bestämt sig för att bli kiropraktor.

Jennies val av skola föll på den internationellt välrenommerade kiropraktorhögskolan Anglo European College of Chiropractic (AECC). Det är en femårig universitetsutbildning i basmedicin samt specialutbildning i ledernas, framförallt i ryggradens, problematik och sjukdomar.

År 2010 examinerades hon och kunde titulera sig Doctor of Chiropractic. Hon flyttade hem till Sverige och påbörjade den AT-tjänstgöringen som krävs för en svensk av Socialstyrelsen utfärdad legitimation. Under sitt AT-år jobbade hon som kiropraktor på ChiropraktikAkuten i Limhamn samt auskulterade vid Trelleborgs Lasarett på ortopedkliniken och röntgenavdelningen. Efter ytterligare ett år i Limhamn var tiden mogen att ta steget och öppna en egen klinik i Lund. Hon har även varit sekreterare i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation (LKR)

Jennie uppdaterar ständigt sin kunskap genom att gå vidareutbildningar, besöka kollegor samt ta del av den senaste forskningen.

P1080753