Vidareutbildning om nerver i kläm

I helgen var Kiropraktor Jennie Lagerman på vårkurs och möte med Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation. Som legitimerad kiropraktor måste man kontinuerligt vidareutbilda sig för att hålla sig á jour med den senaste forskningen, tekniken och metoderna.

Den här kursen handlade om nerver i kläm. Det känner du säkert till någon som har haft för det är ett vanligt problem. För många är det väldigt besvärligt då det kan göra väldigt ont och till och med ge dig svårt att röra dig. Är din nerv i kläm kan du också tappa känsel vilket kan vara väldigt obehagligt. Det som klämmer på nerven kan t.ex vara ett diskbråck, pålagringar på kotorna eller ett ligament som blivit uttöjt och förtjocknat. Den goda nyheten är att i de flesta fall går det här att behandla. Visste du att det är bara 2–3% av alla nerver i kläm som behöver omhändertas med hjälp av kirurgi. De allra flesta klarar sig bättre med den typen av behandling som en kiropraktor kan ge.

Kursledaren Dr Donald Murphy DC visade olika tester som visar om det är en nerv i kläm och i så fall vilken. Han lärde också ut behandlingstekniker och en massa övningar att skicka med patienten hem så de kan göra en del av behandlingen där.

Det hela var mycket intressant och vi ser fram emot att testa det vi lärt oss.

Bild:

Cervical Herniated Nucleus Pulposus | Image of Cervical HNP | Neck Pain | Back Doctor in Vail, Colorado av neckandback (CC BY NC ND)

Lämna ett svar