Om oss

Leg. Kiropraktor Jennie Lagerman
Fil. Mag. Kiropraktik
Dr of Chiropractic (England)
Sekreterare i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation

Jennies första möte med kiropraktik skedde vid 17 års ålder då hon fick ont i ryggen efter ett dyk med olycklig landning. Vid den här tiden hade hon siktet inställt på att bli professionell dansare och en ryggskada var förödande. Hon fick möjligheten att bli omhändertagen av en duktig kiropraktor och fick därmed sin första inblick i detta fantastiska yrke. Snabbt lärde hon sig att kiropraktik inte bara är akutvård för en ond rygg utan handlar om att hålla sin hälsa i toppskick. Jennie blev fascinerad av hur man hjälpte kroppen att fungera optimalt utan mediciner eller kirurgi. Ett par år senare lade hon dansskorna på hyllan; hon hade bestämt sig för att bli kiropraktor.

För att få en internationellt erkänd akademisk kiropraktorutbildning behöver man än så länge studera utomlands. Jennies val föll på den internationellt välrenommerade kiropraktorhögskolan Anglo European College of Chiropractic (AECC), vilket är en del av Bournemouth University. Det är en femårig universitetsutbildning i basmedicin samt specialutbildning i ledernas, framförallt i ryggradens, problematik och sjukdomar.

År 2010 examinerades hon och kunde titulera sig Doctor of Chiropractic. Hon flyttade hem till Sverige och påbörjade den AT-tjänstgöringen som krävs för en svensk av Socialstyrelsen utfärdad legitimation. Under sitt AT-år jobbade hon på ChiropraktikAkuten i Limhamn samt auskulterade vid Trelleborgs Lasarett på ortopedkliniken och röntgenavdelningen. Efter ytterligare ett år i Limhamn var tiden mogen att ta steget och öppna en egen klinik.

 

Leg. Kiropraktor Henrik Nordström
Fil. Mag. Kiropraktik
Dr of Chiropractic (England)

Sedan 2007 har Henrik jobbat på en av Sveriges största kiropraktorkliniker. 2012 bestämde sig Henrik och hans sambo Jennie att starta upp en ny klinik tillsammans, mer inriktad på att hjälpa familjer att göra bättre val för att kunna förbättra sin hälsa. Henrik har en stor respekt för den medfödda helande kraften som finns hos varje person och hans drivkraft är att hjälpa sina patienter att uppnå bättre hälsa genom modern kiropraktik och göra Lunds Familjekiropraktik till en positiv del av Lund i många år framöver.

Anledningen till att Henrik valde att bli kiropraktor kom naturligt efter att ha sett hur hans faster som haft epilepsi under flera år kunde hjälpas med kiropraktik. Även hans mor och syster som haft olika hälsoproblem upplevde en stor förbättring sedan de började få regelbundna kiropraktiska behandlingar. När Henrik såg att man på ett naturligt sätt kunde hjälpa människor att förbättra sin hälsa blev valet enkelt. Henrik gjorde klart sin tid i lumpen och därefter flyttade han till England för att påbörja den fem år långa utbildningen till kiropraktor vid Anglo-Eurpean College of Chiropractic, den äldsta och mest prestigefyllda kiropraktorutbildningen i Europa. Han har utvecklat en unik förståelse för kiropraktik och hur det kan gynna hela familjer på ett naturligt sätt utan kirurgi eller mediciner.